Tuesday, October 23, 2007

Cuti Musim Panas


Jalan-Jalan Cari Makan
Cuti Summer 2007

Labuan,Brunei,Kota Kinabalu Sabah,Miri Serawak

Bonjour!
Hari ni ku nak bercerita pasal Brunei..
This is our 2nd holidays in Brunei..The first was in 2003..
Masa tu raya..Kami pergi ke istana..Sempat la bersalam dgn sultan dan sultanah dia...
Manusia punya la ramai...
But this year,saja jenjalan makan angin..
Lagipun my father n mother in law tinggal di Brunei..
Boleh jimat duit hotel ye x...hahahhaha...

Gambar kat atas tu..semua tahukan...Pizza Hut
Tapi kat sini tulisannya ditambah dgn jawi..
'Pondok Pizza'...betulkan...translation dr english..



Ini pulak istana lama raja Brunei...
Sekarang dah ada yang baru kan....
Comel istana lama ni..



Yang ini pulak masjid..Sorry ku x ingat nama..tapi cantikkan..
Kubahnya disalut emas!!
Terletak betul2 ditengah-tengah Bandar Seri Begawan

Ini pun cantik juga..
Redup mata memandang..
Tengok masjid bukan aku..





Boring-boring..kami pergi jalan-jalan kat Mall ni..
Last2 tersangkut pulak pada kedai kain dia..
Beli la jugak untuk raya..
Mmg cantik kain2 kat dalam tu..
Kain baju melayu dan sampin pun elok2..


McD pun tulis jawi..
bagus..bagus...


Ini pulak kitaorg keluar dinner..
Tempat ni nama Millenium..macam hotel tapi bukan...

Kebetulan malam tu buffet makanan barat..
Apalagi kita taram abeh lamb chop dia..hahahhah..sedap siut...
Nanti kalau datang Brunei..mesti datang sini..makanan sedap...


Bab makan lagi...kkekekke
Ini kat Restoren Indonesia malam keesokkannya..

Cantik restoren ni..namanya ku dah lupa...
Rendang dia sangat le sedapnye...
Suasana pun amat menarik and very cozy..



Ini pulak kat depan hotel yang 6 stars tu...

The Empire Hotel & Country Club..
Amat le cantik dan luas..
Ada Cinema lagi kat sebelah..


Ni kat bahagian dalam dia..bertingkat-tingkat...
Cantik


Ini kat kawasan sekitar hotel
Swimming pool dah sama macam laut la pulak..

Nak aje aku terjun kat dalam..hahahhah

Lastly...Kampung air..kat belakang tu..
Famous tempat ni kat Brunei..
Ada bot sewa untuk keseberang..

Apa-apa pertanyaan boleh le kita bertanya dgn Kak Nina Suria..
Dia mmg org Brunei..

Ok..sehingga bertemu lagi untuk siri Jalan-Jalan Makan Angin ke...

Kota Kinabalu and Mount Kinabalu...
Tungguuuuuuuu.....

13 comments:

k-riey said...

nak mkn kambing!!!nk buffet 2..hehe

Umi Mia said...

Banyak gak tempat menarik kat brunei yer.....ermmm...boleh di pertimbangkan ni....

faizabelle79 said...

k-riey..
mmg sedap kambing tu..akak yg x suka mkn kambing p jadu sukeeeeeeeee...
abg art makan sampai sepuluh keping..kakakkaka..ambik kau...

faizabelle79 said...

umi mia..
seronok jugak ke sana..Brunei x besar mana..pusing2 sampai situ jugak..tapi suka juga sbb dia tenang dan rumah diorang mmg cantik2 belaka..besar dan luas..decoration dalaman mmg hebat..boleh p tu...

Kak Elle said...

good idea ni macam nak pergi brunei lain kali:)

moon said...

dulu pena g brunei, kite g jerudong park die. best2. hehe. skang stil free ke? ke sume da bebyr?

k-riey said...

pergh,dasat gile bantai 10kping.
xpns bdn k mkn byk?hahaha
xpe,air badak ade..

faizabelle79 said...

k-riey..
mmg panas ditambah pula dengan pening kepala..hahhaha...mcm k-riey ckp..xpe..air badak ader..hehehe..

faizabelle79 said...

kak elle...
Betul tu..Currency rate dia pun same as Singapore..U can use the Singapore Dollar here..x payah change

faizabelle79 said...

Moon...
Jerudong park aritu p kena bayar..tp dah x best sbb dah nak bankrup..dia punya peralatan pun katanya dah byk dijual ke theme parks yang lain..mmg sayang sangatkan..xde org p dah..

Nina Suria said...

salam 21 syawal faiza, nampak sonok posing hotel termewah tu.. lain kali bila sampai bonai singgah lah ke rimba kakmOn, giant supermarket dah nak siap..tak jauh dari rumah akk

k.d said...

K.Faiza..

I need your help kalau tak keberatan nak nolong and ada masa lah...

I need someone in france to do some searching for flights Paris-Dubai using travel agent situ...

So if you can email me at nzabah@eircom.net then i email you the details would be great.

I wouldn't be offended or kecik hati if tak leh...

Thanks

MULAN said...

kita tak pernah sampai brunei lagi la.. macam best je. nanti sebelum pi, kita interview awak dulu la ya.. jaga diri..