Wednesday, September 17, 2008

Asyik citer pasal ujan je kan..

...sampai dah nak dekat 2 minggu kan..jemu lak ekk...hihi...ok kali ni..saya nak criter pasal makan la...apalagikan...citer pasal berbuka puasa di luar dari rumah.....haha..katne tu?????

Last Sunday night,my family avec my MIL and BIL broke our fast at Pusat Konvensyen...Ala..tempat Siti Nurhaliza punya wedding tu...Very impressive tempat ni ditambah pulak dengan makanan yang lazat-lazat kan...Kami ni sebenarnya dijemput oleh my biras..Ustaz Shazili untuk majlis berbuka puasa kat sana..My biras ni imam di situ sepanjang Ramadhan ini..FREE la kan...beh2..MIL n BIL dah p 2 kali dah..kami je baru nak merasa...ok..rolling the pics!


Me and Ilayda..banyak gerai dalam ni..macam2 ada..


ronda-ronda tengok apa nak makan sebelum berbuka...


sedap gateau ni...


kerabu salad pun ada...


makan-makan...ni baru first stage..haha...


ni kat gerai laksa..sebelahnya gerai rusa bakar...sedap siut!


Inilah biras saya..Ustaz Ahmad Shazili..kalau korang perasan la..sepanjang bulan Ramadhan ni..dia baca Al-Quran untuk TV3..pagi,tengahhari and malam...


our table..Imam's table...


Ini dia punya desserts..comel dan sedap2 belaka..


kuih raya pun ada...ketupat palas dan lemang pun ada..macam-macam la...
soto ekor,kuzi kambing dan lain-lain..memang kenyang...
Kami balik rumah jam 10 malam...haha,..


Ni pics malam semalam..LizaAF jemput kami berbuka di rumahnya..sedap betul sambal belacan dia buat tau.."TQ abg Shazili n Liza...nanti jemput datang rumah kami pula..."

Ok..sesiapa yang nak berbuka di Konvensyen Centre tu..harga satu kepala...RM80++...
Mahal la tapi mmg berbaloi tau...

Malam ni kami akan berbuka puasa di Restoren Yusuf Haslam...jumpa di sana yer.......

16 comments:

Tie said...

wah! Siap ada gerai lagi..mesti anak2 tu suka,kan..

thani abdul aziz said...

wah.. bestnyer.. akak ni keluarga artis2 rupanya.. hehe

MULAN said...

saya bukak pose makan sikit.. rugi pi buffet ramadhan. kalau sahur ok jugak.. tapi food kat situ, wahh gila banyak. nama pun convention centre kan..

.:Dudu:. said...

wah sedopnya food kat situ...
lapo nyer..

katak_78 said...

weits...baru la ko hapdet yerk!!behnyer berbuka kat sana..ill come to kl on the 26th..hope can meet u..anyhow..liza AF looks pale without make up!!

katak_78 said...

oppsie..ppl said..restoren amy search pon beh gak..go there..go there!!!

The Queen Bee said...

wah sudah update!

dulu masa tunang dgn hubby mkn kat situ gak. tapi i tak brape suke sbb time tu lauk melayu. so x de la lauk2 western ni

btw mcm ne kenal linda AF?

mad redo1 said...

mengapa mad redo1 datang waktu petang kat sinih... kan dah meleleh air liur... hehehe...

Hazia said...

Amboi, bestnya buka puasa... siap tolong promote lagi:)

Hazia said...

Amboi, bestnya buka puasa... siap tolong promote lagi:)

simah said...

oit apa ni berbuka kat tempat fancy gila!.. tapi bila ada peluang takkan nak lepaskan yek? selamat menjamu selera.. :0)

salam aidilfiyti dari kami sekeluarga.. maaf zahir batin... hope ur raya will be as wonderful as ur ramazan :0)

k-riey said...

gile best makanan sane!
kalu la saye ade pintu doraemon kan best. hehehe.
kim slm kat family ek.
rase mcm baru ag last year jumpe kat raye La Rochelle.

Kak Elle said...

amboi mkn di posh place tapi termakan ke untuk berbuka tu?almaklum selalu nya kalau berbuka tak lalu makan lansung...tapi kalau FOC tu takpe lah tapi kalau kena bayar $80 per head saya fikir tak berbaloi untuk berbuka.

wénkt said...

tak ajak wan pun@@@

cepat2 ajak

014 296 4440

zino said...

amboi sedap nya makanan tu..tahun tak merasa nak berbuka kat luar..

selamat hari raya maaf zahir batin dari kami..

ZLAA said...

salam Aidiltri buat sekeluarga. Muga Aidilfitri ini yang paling bahagia.