Saturday, September 6, 2008

Puasa dah nak masuk seminggu.......

........hujan pulak hari-hari semnjak 2 menjak ni kan.......Seronok jugak bila hari mendung,dingin..tak terasa sangat dahaga berpuasakan..tapi lapar la pulak...haha..

Apa khabar semua kawan-kawan bloggers ku?Rindu sangat kat kalian tau......Sekarang ni tak sempat sangat nak buat entry baru...masa terasa sangat pendek..banyak benda kena settle kan sebelum boleh duduk lama kat depan lap top ni...huhhu..

Buat pengetahuan semua..kami sekeluarga sekarang berada di Kuala Lumpur..Sekarang sedang buzy mencari rumah tau...bukan rumah saje..nak cari nursery untuk Nasrin dan Anaiis sekali..banyak benda kena settlekan betul-betul..huhu..Sementara ni kami tumpang sekejap di rumah my PIL la...

Ok..ini ada few pictures for u..ada banyak but x leh masuk semua la kan...

Sebelum bertolak...
Minum kopi dulu depan restaurent station TGV Poitiers...


Depan Musee du Louvre..hujan sepanjang hari...


Gambar yang terkenal di dunia...Monalisa..
Terlalu ramai manusia yang nak tengok gambar famous ni..
Dapat jugak snap dari jauh..inipun dah kira yang terbaik la..guna focus..


Ini lah "the mummy"......real punya nih..


Ini pulak kucing-kucing purba yang telah diawet..
Semua ini boleh dilihat di dalam musee du louvre...


Me with Ilayda...at one of the metro station..Opera.


Ini pula di dalam Galaries de la Fayette..pusat membeli belah yang terkenal di Paris..macam-macam ada..branded things la..


Dalam bas untuk ke airport Charles de Gaule (CDG)...


Melangkah dari Montparnasse TGV station..
Au revoir France..Goodbye France...
InsyaAllah ada rezeki berjumpa lagi...

10 comments:

moon said...

mcmane perasaan berpuasa di Malaysia? comelnye anak akak tu. geram!

Tie said...

Amboi..besarnya shopping complex tu..ingat muzium tadi...

Faizah nak start kerja ke? Nak cari nurseri kena hati2, tanya dulu kawan2 tu..

thani abdul aziz said...

Glad to hear that everything is still good so far.. Selamat men-settle down-kan everything. Oh, selamat pulang ke tanah air too.. hehe

Ajzie said...

selamat kembaliiiiiii...n selamat berpuasa.

Kak Elle said...

Faiza semasa di Paris tak cukup masa nak round habis lafayette cuma dapat beli apa yg di idamkan aje...masa nya suntuk sekali.

Harap semua yg nak di cari akan berjalan lancar....selamat berpuasa.

MULAN said...

takpe, ada masa bisa terbang lagi ke pa-ghis itu.. pelan2 cari rumah dll tu.. terlalu byk pilihan kan..

~dyla~ said...

1st time singgah sni. blog hopping. chumel sungguh ilayda tu... dah mcm omputeh...

Hazia said...

Bestnya gi museum:)

Umi Mia said...

harap2 semuanya settle dengan baik...kat area mana nak cari rumah tu..habaq mai..boleh kami ramai2 tolong...

katak_78 said...

eh budak...bila mau hapdet nie...hikhik..asik2 cita pasal ujan....nanti bagitau kaklyn...