Monday, January 5, 2009

Good morning teacher!


"Thank You Teacher"...

Oppsiee....bukan...but....

"GOOD MORNING TEACHER"

aku pun dengan muka penuh ceria dan bersemangat jitu lagi bertenaga mengucapkan....

"GOOD MORNING CLASS..HOW ARE YOU?"

Today is my first day teaching after 2 years and 9 months away from school..(amatlah lama aku bercuti sampai naik boring...)

This morning,I ended up my day in my classroom from 8.00 until 1.00 pm without taken any food and rest!!(punya la busy as a bee..)..Before recess time,me as one of the class teachers have to settle with the attendence etc and after recess have to give away the textbooks etc..sampai tangan pun dah hitam dek kena abuk buku2 tu la..what a hectic day..

Yang nyata inilah tugas seorang guru..bukan saja mengajar malahan jadi kerani,pakar psikologi,doctor,architect,scientist,pekebun,chef dan pelbagai lagi la...
Nampak je kerja half day tapi sebenarnya kerja dan tanggungjawab pendidik ni amat banyak dan berat..sampai kena bawak balik kerja tu..

Apa pun..

I just love my job!!!







11 comments:

Ajzie said...

selamat bertugas cikgu

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

salam kak faizah, u rock! semangat ni yang kite mau :)
semoge kite dapat jadik cam akak :)

best of luck ms faizah!

~ yus ~ said...

Selamat kembali mengajar yer cikgu.

oldtown~Smell the Roses said...

Selamat Pagi Cikgu!

Anaiis dah besar la. Geramnya kat dia! Akak ngajar kat mana sekarang ye?

katak_78 said...

Makcik!! KAklyn pun sungguh bz ngan school work..so far tak tensen lagi dok sini..event tak start apa2 lagi....me likey!

Zek Zek said...

selamat mengajar kembali..wei tuko la skin blog ni ha..aku tak dapat baca ah tulisan hang. berpinar mata acik

MULAN said...

hello teacher.. bila teacher nak datang t'ganu ni...

YuszTieY said...

hijau itu menawan ....


goood moning tecerrr...

YuszTieY said...

sampai sekarang saya tak dapat tinggal komen..ni cuba lagi...


moga izah n family sihat ... selamat bertugas kembali...

azha4ever said...

faizah... sila kutip award ya...

azha4ever said...

faizah,... sila kutip award ya!