Thursday, March 13, 2008

Children and Pregnancy Moms 2nd hand Clothings Sales


Petang kelmarin,kami telah pergi ke sebuah tempat pengumpulan baju-baju kanak-kanak dan pregnancy ladies untuk menyerahkan baju-baju terpakai untuk dijual separuh harga..

Biasanya projek ini diselenggarakan oleh satu badan kebajikan di mana mereka menerima pakaian terpakai yg masih elok dan boleh digunakan untuk dijual semula..

Ia dijalankan 2 kali dalam setahun..
Pada musim ini,mereka menerima pakaian dan barang-barang bayi terpakai untuk dipakai dalam musim spring dan panas yang akan tiba..

Setiap pakaian yg hendak dijual harus mengikut kriteria yg ditetapkan seperti telah dicuci bersih dan digosok kemas selain tidak koyak dan sebagainya..

Pengumpulan pakaian ini dibuat selama 3 hari dan penjualannya pula dibuat pada hari Sabtu ini..
Jika pakaian yang kita jual laku,kita bolehlah mengambil wang hasil jualan pada hari yang telah ditetapkan..


Aku juga tidak melepaskan peluang untuk menyertai program ini..
Cari punya cari..akhirnya aku bersetuju untuk menjual my pregnancy dress kerana aku tidak akan menggunakannya lagi..
Hot mama dah nak meletup la...
kekekkekekkekekekke.....
So..fikir punya fikir..akhirnya aku letak harga 5 euro untuk setiap baju itu...


Then..baju dan seluar Wafeeq dan Nasrin yang tidak digunakan lagi...
Jual dgn harga 2 euro each..


Ini pulak tiada kena mengena dengan penjualan di atas...

Saja je nak buat IKLAN kejap!

Tulip pertama yang mekar tahun 2008 di laman rumahku...;)

12 comments:

Ajzie said...

Izahhh apa kahbar? Lama saya tak tinggal jejak disini. Sebab saya tak login..hihihi

Apa2 pun semoga di permudahkan segala urusan bersalin di France..


Salam

1na said...

Jelesnya tgk bunga tulip tu.... :D

Kak Elle said...

Faizah a good idea ye to recycle unwanted baju2 & harga pun berpatutan.

aha spring is here again..lawa tulip tu.

ROFI said...

Cantiknya tulip tu...

oldtown~Smell the Roses said...

Bestnya dpt tanam tulip sendiri...nak jual baju pregnant gaklah..heheheh..kim bleh?

Monitor LCD said...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Monitor de LCD, I hope you enjoy. The address is http://monitor-de-lcd.blogspot.com. A hug.

faizabelle79 said...

Ajzie..
InsyaAllah..doakanlah izah di sini selamat bersalin..

faizabelle79 said...

1na..
ye ke..sbb cantikkan..sekarang tulips baru nak mekar..lagi seminggu dua leh tengok mcm2 warna n kaler..paling best kat garden la..nanti ada updatenyer..

faizabelle79 said...

Kak Elle..
yes..true..byk2 kalau x pakai buat apakan..lagipun x lama dah nak balik msia..just nak bawak baju2 yg baru saja..

yes..this comin thursday will be the first day of spring..yeay!

faizabelle79 said...

rofi..
awak pun suka juga ye..samalah kita..

silversarina said...

bestnya kalau dapat jual/beli pakaian macam tu, sure good quality and clean, good price too :)

FaRuHa said...

Faizah,
Cepatnya tulip sana dah kembang , sini baru keluar daun.