Thursday, March 6, 2008

I know what i Did yesterday..

What i did was...

Finished up my new receipe book that contains the receipes from internet..
I got the receipes from
Hanieliza's
Mat Gebu's
Resepi Dianas's
Mamafami's
Rozzan's
My resepi's

They are my superb chefs for cooking..



My collections of receipe books
from Malaysian cuisine,French,English and Maghribi



My collections from Aneka Resepi..
I've tried at least 2 recepies from each books and they turned out well..
Yummy...


Sambil-sambil tu..jenguk2 my garden...
Pokok bunga ros dah naik lah...



Suddenly...
Cuaca berubah dari terang ke gelap...
It was cold and windy tooo...


So..apalagi masuk balik dalam rumah..
Sambung semula projek buku resepi..

Setakat ni, dah ada 3 books...
yeay!

Resepi yang terkandung dalam the red book semua dah cuba..
The green one too..
The new one..byk yg belum cuba..
Ada masa mmg nak try..



The weather became more dark and scary too..
Rupa-rupanya hujan batu turun..
Tapi aisnya kecil2 saja..
Nak buat ABC pun x sempat..
heheh..



After the rain..I continued checking my tulips..
Dah naik dah kuntumannya..
But I think this year,the flower will not grow as big as before..
sebab kali kedua kan...



IKLAN SAT!!!!!

Now,I have my environmental refrigerator at the balcony!
Lagi cool mecool Coke dan susu letak kat luar..
hahhaha..



Lastly..
Cooking..

Yesterday I cooked..
Dorade Tiga Rasa..
plus
fried button mushroom..

Sedap makan panas-panas lebih lagi hari sejuk dan dingin kat luarkan..


Till my next story k..
(rasa mengarut je entry hari ni..hehe)

16 comments:

silversarina said...

tak mengarutlah entry ni...

tengah rajin baik buat apa yang kita mahu... akak suka tengok buku resipi you tu, nak masak apa senang sebab you dah tau apa yang ada dalam buku resipi tu... babygirl ke dalam perut tu... rajin masak ni....hehehe.

YuszTieY said...

BYK NYA BUKU2 RESEPI..MESTI TERO MASAK NI FAIZAH NI...PAHNI KENA PI KG BAHAGIA LA BILA BALIK KG NANTI...HEHEHEEE

Amor amor said...

wahh.. so rajin akak buat buku resipi..:)

Umi Mia said...

Macam-macam aktiviti yer....tapi paling I suka ngan koleksi resepi u lah...bestnya.............

I pun ada buat collection cam tu gak...tapi tak teratur sgt lah..berterabur lagi...tapi takderlah byk camtu...takder masa..

You hv to share with us your fav recipe from your collection okeh...

ROFI said...

Hi Faiza,

I still like the entry! Tak mengarut la.. I'm really impressed that you manage to try all the recipes in the red and green book. Tabik!!!!

Amy said...

waaaa best nye k faiza tanam bunga tulipsss...nak bunga tulipss k faizaa...waaawaaaa!! nak gi keukenhof amsterdam lagi...wawaaaaa

mad redo1 said...

mad redo1 tengah dok sibuk nak mengetest resipi gordon ramsay nih... tetiba F word jadi rancangan kegemaran ku di asian food channel... hehehe...

nikfarizah said...

Salam kenalan...I've been reading your blog for quite sometimes. Hari ni teragak nak leave a comment...

I love cooking and gardening too...bestnya kalau kat Malaysia boleh tanam tulip!

faizabelle79 said...

Kak Sarina..
Dalam perut ni bb girl..pasal tu agaknya mak dia suka beno masak..

Buku2 tu bawak dr Msia dan selebihnya beli di sini..

faizabelle79 said...

Yusz..
X terer mana la..saja suka mencuba..biasanya sbb x terer masak la buku resepi bykkan..hahha..klu terer mesti x guna buku..

faizabelle79 said...

amor-amor..
saja nak isi masa lapang dan mmg akak suka cuba..dan suka makan jugak..hehe

faizabelle79 said...

Umi Mia..
tq..InsyaAllah nanti izah masukkan beberapa resepi yg best2 dan yg menjadi..

faizabelle79 said...

amy..
tulips mmg canteeekkkkk kan...
kat umah ni baru naik satu ajer..
x sabar nak tunggu yg lain...

faizabelle79 said...

rofi..
hi..biasanya saya akan buat setiap resepi yg diambil baru tulis dalam buku tu..

faizabelle79 said...

mat redo1..
bagus2..nanti postkan resepi yg dah buat tu yek..leh try..

faizabelle79 said...

Salam buat Nikfarizah..
Betul tu..kat sini subur klu nak tanam macam2..dulu saya tanam pokok sayur..mmg naik giler2..fresh sangat..;)