Sunday, April 20, 2008

Tetamu

Makan bersama tetamu


"Kuetiow Teng"

Last Thursday,we had friends coming all the way from La Rochelle..
Yati's family with Mr.Alan Kok

So,we cooked them 'kuetiow teng'(ada siapa-siapa pernah makan tak?)..for lunch.
Yati brought her delicious 'rendang daging'..(sedap u)


We served 'air laici ' for drinks and kuih 'seri muka' or 'pulut sekaya' as desserts.

Tersenyum si Alan bila nampak kuih hijau tu...
e.ehhh...Yati pun suka juga....


This is Joel.Yati's husband..
Ilayda Anaiis baru 17 days on that day.


Lea Liyana..anak Yati sedang suap anakk ku..Nasrin..
Budak-budak makan bawah ye..


Then, on Saturday,Liew,Aiman dan Khairy datang tengok Anaiis..

Thank U for coming ye..


Hari tu mak dua2 buat mee rebus...sungguh la sedap!


Ada macaroni bakar dan again..kuih seri muka...


Ni hadiah dari Uncle Liew,Madame Mariam dan abg Khairy.
Merci beaucoup..


Ni pula presents from Mak Yang,Etienne,Yati and abg La Rochelle..
TQ again..


Yang ini dr klinik Anaiis lahir..

Terima Kasih semua..

10 comments:

katak_78 said...

waaaaaa...beh anaiis...lots of presents!!!auntie nak jugakk..

MULAN said...

waaa syok kan bila ramai visit tuh..!!! santapan pun sedap2 tu. haaa.. jgn tak pantang..!! p/s, sikit2 takpe..

Umi Mia said...

wah..banyak nya hadiah dia....kalau dok dekat sini lagi byk...boleh dapat dr auntie2 and uncle2 blogger...hehehe

silversarina said...

Best bersalin sebab ramai orang ziarah dan hadiah baby pun banyak... ni blog ke 4 akak buka ada makanan.... lapo perut babe !!

k-riey said...

kak.. thanks alot for everything!
makanan marvellous superb sedap.. best gile, hehe.
terngiang2 lagi mi rebus yang êdas dan sedap tuh dalam mulut ni.
kim salam kat semua isi rumeh ek

:: diana, mama faris :: said...

wow.. syoknya Anaiis dpt byk presents.. cantik2 lak tu..
so, mamanya dah tak payah beli baju byk2 utk Anaiis.. hehe

oldtown~Smell the Roses said...

tembamnya anaiis!

geram tgk hadiah tuh!

~ yus ~ said...

belum sempat ucapkan tahniah pada izzah...sorry. Tahniah atas kehadiran Anaiis..

Amboi izzah, baru beberapa hari pun dah jalan sakan yer...baik2, lom lepas pantang lagi tu. Kita ni sekarang memang tak rasa, dah lama sikit kang baru terasa sakit dan lemah sana sini. Yus ni bercakap dari pengalaman..huhu

ZLAA said...

Wah! bestnya dapat tetamu. I pernah makan keo teow teng tu. Kat satu restoren kat Jalan Stadium, Alor Setarq, nama Jonid's cafe ka, Jonid Restoren ntah. Dulu-dulu sedap tapi la ni tak tau la. Faizah tau ka resepi dia? Boleh cerita sikit? Faizah nampak sihat. Alhamdulillah

faizabelle79 said...

Hi..
Alhamdulillah..Anaiis dapat byk presents..cantik2 pulak..