Wednesday, April 9, 2008

They are here!!!

Family Dah Sampai..
7hb April 2008



Yeay!!!!!
Akhirnya mak,mak mertua dan abang ipar ku sampai di bumi France aka Poitiers..

Suhu terlalu sejuk..Kasihan mereka..
Di Paris,snow turun dgn lebat!!!



Hari ini,merasa kami makan ketupat palas dari Aloq Setaq..
Sedap tidak terkata..
Aku pun makan juga tapi sikit2 je la..
Dalam pantangkan...
hehe..
Macam raya la...syiok gitu...



Pada sebelah petang,Wafeeq dan Nasrin bawak pakcik mereka berjalan-jalan ke Parc Blossac..
Nasib cuaca elok tak hujan..boleh jalan-jalan..
Tapi udara mmg sejuk betul..macam winter!!!



Esoknya pula,mereka ke Futuroscope..taman bertemakan sains dan teknologi terbesar di France..
Dekat saja dengan rumahku..
Bawak pakcik mereka jalan-jalan lagi..


(tunggu bas)

Yang ini foto hari ni..
Ingat nak bawa my parents p pasar pagi..tapi hujan la pulak..
cuaca x begitu elok..
So kami ubah plan..
Pergi jalan-jalan ke Auchan..pasaraya..


My mother,Wafeeq and me
Depan kedai bunga...


Mak mertua,abg ipar dan Wafeeq...


Aku..
Dah berjalan-jalan walau baru 9 hari bersalin..hehehhe..
Jalan pelan-pelan xpe kan..:P

Berhenti rehat sat bg Anaiis minum susu..

Ok..nanti sambung criter lain..

12 comments:

katak_78 said...

weh...they all dah sampai....bgusnyer...makan puas2 ekkkkkkk..

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

akak, awalnye kua jejalan :D
heheh

best nye family datang, mesti gembire dapat tgk baby, ok have fun :)

mad redo1 said...

besh2...

yusztiey said...

biar betolll... ari ke 9 dah jalannn...lasak gak tu...tak per asal sihatttt kannn.
selamat berjalan222 dgn familyyy...
bestnya ketupet palasssssss..nak cikitttt

zino said...

seronok nya dapat jalan jalan ni hehe

silversarina said...

Jalan kena hati-hati, takut bentan... akak dulu pun kena jalan dan pergi kelas walau baru 7 hari bersalin...

jaga diri !!

maklang said...

Tahniah dapat baby baru..

Jaga diri baik2..baru sangat bersalin tu..takut pulak bentan!

Take care!

ROFI said...

Wahhh betul2 mama moden la Faizah ni. Tapi please please jaga pantang. Nanti kalau bentan, lagi susah. Effect nya di hari tua.
Take care..

MULAN said...

takpe, takpe.. polis tak saman.. ha ha.. orang zaman sekarang takde masa la nak pantang 44 hari tak kluar rumah.. alaaa janji kita jaga makan & amik ubat2 kan..

faizabelle79 said...

terima kasih sbb ambik berat pasal saya..
Alhamdulillah..setakat ni saya n bb sihat..pantang2 jgk..bengkung2 kgk..mkn ubat semua..jgn risau yer..

family datang dr jauh..so kenalah bawak jln2..bukan senang diorg nak sampai..

Umi Mia said...

9 hari dah jalan...kalau rasa dah sihat tak apa...I dulu..hari kedua dah berjalan jauh...sebab kena tengok Mia kat NICU and uruskan byk hal dia...

Tapi dengar u makan pulut..dahsyat jugak tu...kalau my mother dah abis dileternya...tapi xsampai hati pulak agaknya diaorang nak biar u tengok jer...yer tak....take care....

whose said...

Hehehee...seronok berjalan ye....betul gak..family dah dtg jauh2 kesian kalau x bwk jejalan...anyway,take care tau!!hugs& kisses 4 your new baby!!comelnyer!!!