Saturday, August 2, 2008

Nasib baik sale dah tamat yer..huhu

Tiap-tiap hari Sabtu,kami selalunya keluar ke Auchan untuk beli groceries for a week..Selalunya we will go after lunch hour..dalam pukul 3 p.m..BUT..hari ini adalah hari terakhir SOLDES..(sale in english)..Sebabkan last day punya pasal..kami keluar awal dr rumah..we went to centre ville..(town)..saja nak tengok2 apa yg patut dirembat saat-saat akhir kan..hihhi..(pada hal sebelum ni dah banyak..x cukup lagi!)..Pulak..

Kat centre ville pagi tadi ramai sungguh orang..Kebanyakkannya tourist dari england..kenal sgt sbb speak englishkan..Diorg pulak shopping sungguh!Dalam Butik ZARA penuh tourists ajer..haha..borong sakan!

Sempat posing kejap dalam Zara..hihi

From Zara,we went into several shops..and...hasilnya

.
.
.
.
.
.
.
.
..
.

..
.

.
..
.
..


.
..
.
.
.
$
$$$


$$

$$

$$

$
$
$
$


Rembatan kali terakhir..............................................

Mujur sale dah tamat..(but ada sesetengah shops belum tamat lagi sale diorg...bahaya ni!:P)

After that..terus kami ke Auchan beli barang-barang dapur..


Muka -muka letih..


Hubby sedang pilih butter...nak wat kek coklat la..esok ada tetamu nak datang rumah..


Cheese...Fromage...Keju..


Hasil rembatan minggu ini..minggu depan jumpa lagi..hihi


11 comments:

Tie said...

Amboi..bestnya dpt pergi shopping..Jealous tau..Tapi hubby you cool je..Kalau hubby akak tentu dah resah semacam..Asyik tanya dah ke...

~ yus ~ said...

faizah...cantiknya beg tangan tu!!! Berkenan tengok..:D

zino said...

kalau hari pegi sale.. tak tau mana nak letak nanti hehe

ADleez said...

slm kak faizah..
wah2...akak ni kira satu kpl gak dgn saye...hihi...suke perabis..$$$..hihi..tp seronok btl kan g shopping.. terapi tu...brg2 kt france murah tak...mcm yg brand2punye tu....klu kat cni (saudi) mcm lbh murah cket dr malaysia...akak kerje ke kt sana?

MULAN said...

shopping lagi, shopping lagi... best wooo..!!! terkam mana patut, bila lagi nak dapat peluang ni..!!!

Ajzie said...

wahhhhhhhhh sakan shopping..Seronok betul... Ahha cantik bag tuh.. Berapa € tuh after sale? Bila balik Msia?

Faizah said...

tie..mana dia x cool..barang dia shop lg byk dr barang I..hahah

yus..mmg cantek sgt..tu sbb rembat..

zino..ye ke..hehhe

adleez...hahahha..ye sekapal..but akak shop time sale ajer..btg brnded kat France kalau nak beli elok masa sale..mmg murah!I'm a fully housewife here..

Mulan..awak pun sama la..hahah

Ajzie..Lancel sale half price!Dalam ratusan jugak..

The Queen Bee said...

huihh bestnyee shopping! sana shopping2 murah x?

ZLAA said...

Berkenannya handbag tu!! Geramm..

mad redo1 said...

tengok2 balik cam tak banyak beza sangat supermarket around the world nih... dah homogeneous... hehehe...

Faizah said...

The Queen Bee..mmg sini kalau sale harga turun giler..lebih2 lg branded things..hanya 2 kali setahun sahaja sale besar-besaran...in januari n julai ajer..

ZLAA...ye ke...saya pun suka..

mat redo1..betul2..setuju..hypermarket sama je..