Saturday, April 14, 2007

Cuti Spring Dah Tiba..

Alamak cuti datang lagi..Kalau orang lain tentu suka cutikan..tapi I ni sama je la cuti or x cuti pun..hehe..sebab I memang sedang bercuti selama 2 years and 9 months..(haa..ambik la..nak cuti sangat..kan dah boring cuti lama2..)

Cuti spring kali ni 2 weeks..nak buat ape ye bloggers?kemas rumah?masak?tanam bunga?buat tricot?(adoiii..malehnye la..nasib musim tricot dah tamat..fuhh lega..tapi alamak..sorg member suruh buat selendang la pulak..emm..beli kat kedai leh x?..heheh)siram pokok tulip?mop lantai?cuci baju?angkat baju?lipat kain?vakum?hishhhhhh....boringnye..hari2 kerja yang sama..ambik gambar?main2?(main2 ape tu???..hehe)..-SEMUA TU TANGGUNGJAWAB..-


My tulip plants at the balcony
Rupa-rupanya tulips ni wangi ye..



Hmmmmmmmm...ape nak tulis ni ye..sebenarnya I ni x pandai nak tulis panjang2..X pandai la..Macam ni la..hmmmm..kalau ikutkan hati dan perasaan..di bawah ni adalah my plan for the whole spring holidays....

1.Pergi Disneyland Paris lagi bersama2 anak2 sbb ada ride baru tau..ada 2 kalau x salah

2.Shopping Louis Vuitton kat Champ-Elysee..Paris..nak yang harga 360 euros kaler biru...beli pendant Swarovski..108 euros..love shape..

3.Balik Malaysia la..makan ikan..hehhe..ikan goreng berlada my mum.."mak,balik nanti masakkan Ijah ikan goreng berlada tau..special for me..."

4.Balik Malaysia lagi..jumpa mak,abah,keluarga,teman2,sanak saudara....rindunyeeee(Khairy..x aci ko balik dulu..nyampahnye...I jeles tau..hehehhe)

5.Nak pergi kerintingkan rambut kat salon..hehehe..wajah baru..or potong rambut..rambut ni dah panjang berjela..nak potong takut senget..nak suh hubby potong..alamak..temekaceh je la..hahaha...

6...hmmmm..cukup le 5 tu yek...tak tau nak pk dah...

Ini semasa bershopping ke Bordeaux..hajat nak beli LV tapi abis stock la pulak... Putih mataku.....aduh!Xde rezeki nampaknye..



Ini lah dia hasil tricot tu..ehh model mana lak ni..hihihi



Ini semasa keluar outing..ambil angin...


Disebabkan yang tersenarai di atas tu hanya plan yg x jadik kenyataan..Inilah dia plan yg InsyaAllah will be reality..Let's see...........

1.Menjelajah Buxerolles-salah sebuah bandar yg belum kami jelajah di Poitiers ini..berbasikal..jauh jugak..nanti nak che
ck berapa km....

2.Pergi Camping-tempat ini sejauh 26 km!Naik basikal also...hmmm..ini idea my hubby...hmm..nak pegi ke x tak ye..tercabut kepala lutut nampak gayanye ni..hihihihi..tapi best jugak..adventures..kalau jadi..nanti ada entry nya ya....

3.Fishing at the lake around the camping side-dulu pernah dapat seekor ikan yg fresh...pembakar semangat tu....

4.Update my blog-of course la...kan..kan...




Inilah satu2nya ikan yg kami dapat..the first but not the last..hope so...hehe..
Banyak tulang la ikan ni..ikan sungai..

Selebihnya stay at home,go for picnics,go to playground and others..

Ok..See you later..babai..


23 comments:

Ash said...

cuti spring? enjoy the sun la kak! tak thn dah idup sejuk2. skrg ni naik beskal pon best. org rase rr, pg camping tu plan paling best. pergi dg n hubby et les enfants..mesti best..happy famille~

loveujordan said...

selamat bercuti !!!

go fishing and cycling sound very much interesting ....

Wah rajin ur darling ke dapur dengan ikan tu... good job :D

faizabelle79 said...

ash..mmg best naik basikal time2 ni..camping pon syok gak..

faizabelle79 said...

lujordan...merci...

my hubby posing jer kat dapur tu..yg masak bini dia..hehe

Faruha said...

enjoy ur holiday...

Kami kat sini cuti dah habis.

do you also take unpaid leave, ur honey work or study there?

Kak Elle said...

Faizah I nak shoppingggggggggg tapi I think tak sempat lah very rushing agak nya.

Ada pun ikan bream tu macam ikan merah cuma kecik aje kan?bolih lah masak asam pedas...hehe

faizabelle79 said...

kak elle..ada ikan merah tu..mahal jugak tapi kadang2 kalau teringin buat asam pedas beli jugak la..sini byk jual fillet..ikan kecil2 dan sederhana x banyak..besar2 mcm jaws byk..heheh..yg murah udang dan seangkatan dgnnya..oyster murah..

faizabelle79 said...

Faruha...i took unpaid leave..my hubby study kat sini..

oldtown~Smell the Roses said...

Lorr..ingatkan betul blk Mesia dah td..!nway...cantik gmbr small waterfront time outing tu..nampak romantik!hihi...

Ye ke tulip wangi?Apsal cium aritu kureng jek!tak aci!!!!

Tunggu your next entry pasal aktiviti musim spring..bestnya!

Red Mummy said...

seronoknya idup kamu dik oiii

Ajzie said...

Nak LV jugakkkkkkkkkk...hihihi.. Ehh ada ikan eik... wah best best...

MULAN said...

kalau hubby saya dengar mesti jeles ni. pi cycling, camping, fishing, he he..

yus said...

selamat bercuti. Banyak juga aktiviti tersenarai tu..hehe

Bila nak balik Malaysia sebenarnya ni faizah?

k-riey said...

isk..patut la ade rasa panas2 sket,ade org jeles kite balik,hehe
nway,bst gile kak..lepak ganu.
mkn mmg gile ah,sepanjang masa mkn nasik jekk.
smp time tgk bola tgh mlm pn bley mlantak nasi ayam sbungkus ngn pizza hut 3 slice,muahaha.
Lwk gile mase bwk faris ic myk kete,makcik 2 bole tny,anak k 2?hahaha

simah said...

dan ikan tu pun berkata...

tolongg lepaskan akuuu jangan makan akuuuuuuuuuu.. hehe

wah banyak tu plan korang...

bunga tulip pun nampak best... beg shopping yg lagi besar dari tuan dia tu..nampak mengancam ja..

topi atas kepala ur daughter tu nampak comel ja ur daughter pakai..

faizabelle79 said...

old-town..Saya pun ingatkan tulip xde bau..rupa2nya ada..tapi x sewangi ros..

faizabelle79 said...

red mummy..dalam suka ada duka juga..

faizabelle79 said...

ajzie..kalau nak beli LV beli kat Paris..nanti p Disneyland leh singgah boutique LV..ada ikan kat sungai belakang umah..

faizabelle79 said...

mulan..best sebenarnya dapat bercamping bersama2 keluarga ni..enjoy

faizabelle79 said...

yus..plan mmg banyak..tapi yg menjadinya x tahu lagi..setakat ni dua dah menjadi..camping n menjelajah Buxerolles..

faizabelle79 said...

k-riey..bestnye dia kat Malaysia..gunakan masa tu dgn makan..hahha

faizabelle79 said...

simah..beg shopping tu saja yg besaq dari tuan dia..barangnya kecik saja..kakkaka

Arif a.k.a Idham said...

:) tulips looks so beautiful ...multi coloured tu...i also dont know tulips got smell one..hehehe
i love fishing, kalau ada sama ur hubby pasti boleh ngam!!
and...ur plan tu sounds oen exciting plan la bella....
dan bia u sebut ikan goreng barlada....i dok jenguk2 gak nie kat dlm peti ais...nak minta k Lil masak mcm tu la...hehehe

enjoy!

idham