Tuesday, April 10, 2007

'Hide and Seek" de chocolat..chocolat cache-cache





Bonjour..Hallooo..everybody..Cava?
Apa khabar?How are you?Do you guys have nice day..weekend..nice month..April?


Well dears..Last Sunday was the Easter day or in french they called it
"Paques"..many people around the world celebrated it especially the Christians..we also enjoyed the day BUT we did not celebrated it of course..


All we did was a game called hide and seek the chocolates..Because of there were so many chocolate sold at the supermarket..my hubby decided to play the fun game..hide the chocolat and the kiddos must find them through the bushes,trees and leaves!Sounds fun right?


So..at about 11 a.m..we started the game just outside our appartement..the weather was so fine then..Nasrin and Wafeeq brought the plastic bags with them..Wafeeq was so excited because he knew that he will get his favourite chocolat..the big rabbit chocolat!


But Nasrin seemed so blanked because she did not know what to do with the pastic bag..hahha...She just followed the excitement from her brother..Then...I explained to her..
"Nasrin..nasrin kena carik chocolat banyak2 tau..pas tu masuk dalam sini..d'accord?"..She said.."macuk cni..macuk cni ke..ok..d'accord'...d'accord tu maknanya understand..


Akhirnya setelah penat menjelajah..dapat lah budak-budak tu coklat sama banyak seorang..suka..
suka sangat tengok
Wafeeq dan Nasrin gembira..so cute
maa...


Inilah hasil dari game "cache-cache" tu..terus makan....



Ini Nasrin dengan aksi makan chocolat..satu hari semua habis..kuat betul la makan budak-budak ni...haha


Apa yang kami lakukan hanyalah for FUN only..bukan untuk sambut Easter tau..lagipun..it was Sunday..It was a fine day with a good weather...boleh picnic bawah pokok ceri lagi...

ok..babai..bye..au revoir...

21 comments:

yus said...

ada coklat telur tak? Kat sini kalau time Easter ni punyalah banyak coklat telur tu. Saya tak suka betul! Anak2 pun tak suka. Seronok pulak main hide n seek mcm tu yer. Anak2 saya kalau dapat coklat tu memang ngap masuk mulut. Satu hari kalau dihadapkan banyak2 pun takpe. Bebudak lah kan, sama ajer. Cute tgk Nasrin makan coklat tu..

k.d said...

Alahai cute nye them all...

That's a great idea...will definitely try that next time.

Now easter finished, all the easter eggs will be on sale...will buy some to bring home...

simah said...

mesti neighbours u cakap..apasal la diaorang ni berlari sana berlari sini..selak sana selak sini.. it looks like fun! :0)

Zakiah said...

easter...suka the chocs. bebudak tu sure suka dapat makan ceklat bebanyak nih. Sini pun once easter dah abis mula la sale coklat..coklat telur...hihihi

k-riey said...

ish..len kali kalu nk men,ajak sy skali.
nk bolot sume,xnk bg bdk2 comey kiut 2 dpt.
bdk kcik xley mn choc,rsk gg.
gg diorg xkuat.
tp gg sy xpe da beso.hahahahaha
bstny diorg dpt mkn choc byk2..nk gakk!!
hehe,cni kalu gian sgt nk mkn choc,ratah nutella ngn roti laa..
ltak tebal2 g2,masyuk gile!

Ajzie said...

Sini pun sama mcm tuh.. Mereka sajer buat suka2 mcm tuh masa last Sat. Alya n Ammar joint sekali cari coklat dalam rumput2 yg diadakan di bandar kami.. Kelakar..mama dia pun sibuk gaks..hahaha Ada mcm2 coklat.. ada telur ada rabbit..comel2..

faizabelle79 said...

yus...mmg bebudak sangat sukakan coklat..ibu n ayah pun sama naik jugak..haha

faizabelle79 said...

k.d...try it..it will be fun..

faizabelle79 said...

simah...neighbours ramai yg jenguk2 jugak...diorg x heran sbb diorg pun main camtu jugak...tapi rasanya diorang suka sbb dapat tengok budak2 main kan..kat bangunan appartement ni..kami je yg ada anak kecil..yg lain xde anak..kebanyakannya org2 tua n budak2 bujang

faizabelle79 said...

zakiah...mmg sale gile coklat2 easter tu...ada yg sampai 50 euro seketul..mahal kan tapi sedap..mcm2 kat dalam tu..

faizabelle79 said...

k-riey...la..nape x cakap sker mkn coklat..kalau x dah lama ajak..sori la ye..dah habis semua..muahhhhaaaaa

faizabelle79 said...

azi...seronokkan main camtu..idea yg bagus jugak kalau nak organize birthday party..i think i will do it during wafeeq's and nasrin's birthday party in octobre..

loveujordan said...

sorok coklat...bukan budak2 comei tu yang seronok, akak yang dah tua ni pun nak main tapi yang kena duk bawah pokok cari coklat akak pass lah bagi kat budak2 kenit tulah...

good idea :D

Kak Elle said...

what a fun time eh?good idea tu buat game macam ni.

faizabelle79 said...

lujordan n kak elle..mmg enjoy la buat game ni..sambil menikmati minum petangkan..menghirup udara nyaman..sambil tu dengar pulak kicauan burung..damai!

MULAN said...

aiyoo... syok nya dapat cokelat byk2..!!! aunty nak sikit, boleh tak??

oldtown~Smell the Roses said...

Alamak..comelnya Rabbit with flowers tu! Nak mkn pun syg...sib baik utk budak2..bukan utk mak..heheh!

mad redo1 said...

seronoknya sungguh bermain in the spring weather, jealous le plak cos kat sini cuaca tak menentu je... furthermore NO MORTIMER!!!

faizabelle79 said...

mulan..budak2 ni ckp bole..tapi ckit aje..heheh

faizabelle79 said...

oldtown..memenag comel rabbit tu..tapi habis jugak kena telan..

faizabelle79 said...

mat redo..spring mmg best tapi cuaca pun x menentu jugak..ada hari baik..ada hari ujan...