Saturday, April 21, 2007

We've made it!.......Day Two>>>>>>>

Welcome back to the Day Two entry.....

MORNING

It was a bright and fine day..

MySpace images

Nasib baik the weather tidak menjadi sebegini....image hosting for myspace...or...sebegini...blog layouts ...or even like this...hehehe... Friendster


So..we had our french toast,scambled eggs,coffee and biscuits for our kiddos...seronok makan di luar sambil menghirup udara yang nyaman..tenteram pulak lagi...


After we had our breakfast tu..we went for a sight-seeing around the camping area..kat belakang tu caravan-caravan untuk di sewa..tapi tidak ramai tourist yang datang sbb musim summer belum bermula...


Caravan...kalaulah dapat satu ni..bestkan....boleh save budget when travel...There were a lot of them too but this one menarik perhatian ku...Kalau lah ada di Malaysia...mudahnya hendak merantau seluruh Asia betul x?

image hosting file
AFTERNOON

Waktu untuk turun for fishing..minta-minta ada kot terlekat seekor dua..let's see..kalau dapat..boleh buat BBQ for dinner..besh!


Wafeeq and Nasrin sat on the bench near the lake..penat berjalan la pulak



On the way to go fishing...
Anakku meniup bunga kemuncup!..


Aksi pemancing-pemancing muda dan senior...


Wafeeq and Nasrin with their fishing rod..dapat ikan x?


At last..kami dapatlah ikan ni....macam ikan keli aje ye....hehhehe..alhamdulillah...tapi I did not cook it because we wanted to make it as bait...


Friendster


BEAUTIFUL SCENERIES


These are some photos of the lake side sceneries which I have taken when we were there..

Enjoy....


PHOTO A

PHOTO B

PHOTO C

PHOTO D


PHOTO E

Which one do you prefere?...:)

Myspace layouts



KOLZA FLOWERS

Me with kolza

Bunga Kolza ini biasanya akan diproses untuk dijadikan minyak masak bunga kolza..memang cantik di pandang mata kerana warnanya yg kuning keemasan dengan ladang yang luas..Teringat dalam filem Dilwale Dulhania Le Jayengge..masa tu Shah Rukh Khan and Kajol menyanyi lagu..''tuje dekha toye janna sanamm..pyer ho tahe di vana sanam...apya ha se kaha jaye hum..mere baho me mar jaye hum....''..lala..la la la..hihihi...


Saya tidak melepaskan peluang bergambar di ladang kolza ini kerana saya adalah seorang pecinta bunga>>I like flower so much..


My hubby and my princess juga tidak melepaskan peluang satu dalam seribu ini...


Hati2 ya sebab jika terkena bunga ini..ia akan meninggalkan kesan kuning di baju kita tetapi ia hanyalah kesan sementara..


Lunch time..we ate french rice with fish and fried eggs..Nasi french ini tidak berapa sedap ....lebih best la kita punya nasik...berasnya jenis berderai dan tiada rasa..




Bigoo


EVENING


In the evening,we continued the fishing session at the other side of the lake..These photos were taken during the sun set..


Cantik sangat...


Saya dan Nasrin..another view of the lake..


Hijau mata memandang........



Ok..That's all for Day Two entry...Wait for the last one..

Thank you for stopping and reading this blog...

Buh-bye........


Friendster


13 comments:

yus said...

Cantik faizah!! Nasib yus pun dah berjaya ambil gambar bersama bunga kolza tu, kalau tak jeles u!!..hihi

Hope you enjoy yor holiday, jangan lupa update lagi nanti yer...

faizabelle79 said...

yus...ok jer..nak buat yg last day lak ni..hihi

k-riey said...

pergghh..enjoy ek..
bgs2..
ni xsbr gk nk snap pix kt bunga byk2 nk tayang.hehehe

k.d said...

Ooo...always wondered what was the yellow fields. Kolza flowers yek....now I know. Hubby ada cakap that's what they processed into vegetable oil. Pretty kan...tengok from far kuning je padang...

I like your sunset lake photos...very romantic, serene... and peaceful...

Time spent with your family should always be cherished

MULAN said...

bestnya... syoknya... cantiknya... seronoknya... basikal tu nanti bawak balik msia tak??

Kak Elle said...

Faizah sungguh menarik tempat tu....untuk org muda dan family bolih lah macam I ni mak oi baik duduk rumah aje.....hehee

faizabelle79 said...

k-riey...ko pun minat bunga ye...macam mat bunga lak..haha..gurau je

faizabelle79 said...

k.d...maybe kolza itu in french..tapi we anjoyed ourselves there..might be the memorable one..

faizabelle79 said...

mulan..haha..kalau boleh nak bawak balik..simpan buat koleksi kenangan..haha

faizabelle79 said...

kak elle..boleh saja kalau nak p..sesuai untuk pasangan romantik juga..cool..damai..tenang...

oldtown~Smell the Roses said...

alamak..cantiknya! Suka gmbr E, tenang jek, 2nd choice D tp C tu shot cantik!hihi..

faizabelle79 said...

old-town..saya pun suka pics E but paling suka C...mmg cantik pemandangan di sini..itu yg ambil byk2 shots tu..haha

ZLAA said...

MasyaAllah, cantiknya gambar-gambar tu. Seems that you're having a nice time there. Bila nak balik cuti ke Malaysia?