Friday, April 6, 2007

Spring Fun Kiddos..

My 2 precious kiddos..Wafeeq and Nasrin..energetic and playful..They love to pick these white flowers and give it to me..Tq dear..



Spring comes again..This is our 2nd spring season here..Love to watch the kiddos play freely at the field..



I wish there are other kids to play around here but there are none..Here in France..if you like your kiddos play with their children..we must make a rendez-vous first..means appointment..hmmm..it's really different in Malaysia right?Because of that..we always bring our kids to the park which they can meet another kids there and play together..



Wafeeq and Nasrin also have their favourite bugs called 'Zondam'..Actually I do not know the scientific name or the real name for the bugs but I guess u guys can tell me..hehe..Wafeeq always keep telling me that his bugs name is "zondam" because he said that his friends said so..maybe in French I guess..




Aha...These are the bugs..red colour and have some black spots on their backs...Its not smelly or poisonners..Live in the ground and like to stick to each other..like couples..:P

19 comments:

loveujordan said...

amboi ...memang cantik budak berdua tu main atas rumput dan bunga-bungan tu....

main pun nak kena buat appointment ??? hebat french ni...lagi maju lagi payah berjumpa ....itulah life...

wénkt said...

ahaks.. mmg france kene appointment.. hehe..

bugs tu nama dia ladybirds.. heheh

tak jumpa la zandom zondam dalam kamus..

JHaZKiTaRo said...

aihs.. wenkt aka syazwan? sejak bile ko mencemar duli ke sini? hihih

faizabelle79 said...

lujordan...mmg payah jugak di sini..bak kata org lain tempat lain belalang..eh betul ke?

faizabelle79 said...

Wan..kak Faizah dah jumpa dah nama sebenarnya..hahha.."gendarme" nama bugs tu..maknanya..polis..pasal depa tu selalu berjalan dalam barisan..macam polis sedang berkawat..wafeeq panggil 'Zondam"..

Idham said...

:) kiddos - cute!
itu in front of ur house ka tu ...bunga2 putih tu..

sungguh mendamaikan...

id

Red Mummy said...

nak kena ada appt tu yg tak tahan tu dik!

faizabelle79 said...

Id..kawasan padang tu depan umah saya..langsir yg warna kuning tu my house..tingkat bawah sekali..

yus said...

bermain pun kena buat appointment ker? adei..berat gak mcm tu ekk. Waktu spring mmg seronok bermain di luar kan..

Zakiah said...

gambar bunga putih tu reminds me of star wars punyer scene. Queen amidalam dengan luke skywalker.

apsal kena buat appointment plak. bleh camtu?? cam nak jumpa doc ajer..hihihi walk in tak leh ker??

faizabelle79 said...

Yus..Zakiah...mcm tu la adat hidup di sini..semua mesti ada rendez-vous..sakit nak jumpa doc pun mesti ada rendez-vous..kes emergency x la..kalau demam tu x yah la jumpa doc..beli ubat sendiri jer la..kalau buat rendez-vous hari ni..minggu depan la alamatnya leh tengok muka docter..mcm2 hal..

Kak Elle said...

lawa juga grass tu jadi carpet...haha
terrer si french ni nak main pun kena buat appt?

oldtown~Smell the Roses said...

mak aii..nak kena buat appoinmnet ke? Sabar jeklah!huhu...

Ajzie said...

Zondam ker nama nya.. Kat sini azi ada jumpa sekali.. 3minggu lepas..masa tuh tak bawa camera.....then cari2 lagi tak muncul2pula. Azi ckp dengan Alya ladybird aje.. Tak tahu pula namanya Zondam...

faizabelle79 said...

kak elle..old town..mmg cantik bunga2 putih tu..mmg sini kebanyakkannya kena ada appointment..

azie...bugs tu duduk dalam tanah n di batang2 pokok..namanya 'gendarme'..wafeeq saja panggil zondam..mcm ladybird tapi depa ni panjang2 dan suka berpaut antara satu sama lain..

k-riey said...

eee..bdk2 periang ngn parents yang periang lagi havoc.hehehe

faizabelle79 said...

heheh..ya betul tu k-riey..

MULAN said...

zondam pun zondam la ya wafeeq.. kesian wafeez nak main dgn kawan2 mcm nak pi meeting kat opis, kena buat appointment..

cantik gambar2 tu..

faizabelle79 said...

Mulan..mmg kat sini payah sikit..org2 french ni anak2 depa main dalam kawasan rumah je...yg berpagar tinggi tu..kadang2 x nampak kelibat manusia pun..dengar bunyik jek..haha..kalau nak main biasanya mereka akan invite kita pada hari rabu petang sbb hari rabu sekolah sampai tengahhari saja..kalau hari lain alamatnya sampai kul 4.15 even for the kindergarten kids..