Wednesday, February 6, 2008

Baby

In The Womb
31 weeks & 1 day
62 days to go..



Kandungan dah masuk 8 bulan!How time flies so fast....
Mmg aku happy menanti kelahiran anak ketiga ini apatah lagi dibumi France..
Dalam rasa gembira ni..terselit juga rasa bimbang.
Maklumlah first time nak bersalin di tempat orang..tanpa keluarga disisi..


(Doc.Dejoie ni klako ler)

Yesterday we went for the 3rd baby scanned.Alhamdulillah..my bb dalam keadaan yg baik sekali..
Doctor kata baby dalam proses untuk turun kebawah..
Bb ku sederhana dan lebih kurang berat dgn 2 anakku yg terdahulu..
2.7-2.8kg...


Nasrin dan Wafeeq letih tunggu ibu dia..agak lama juga sesi scan disini..
Dalam 25 mins baru habis..


Yeay..memperkenalkan..my bb girl in my womb..
Nampakkan hidung dan mulut dia..ikut muka siapa lah anak ibu ni yek?


Ni pulak..mulut dia terbuka..ambik oksigen kot..hehehe..
Ke tengah minum sayang?

"Ibu dan ayah tak sabar menanti kelahiran mu..
Abg Long dan Kak Ngah begitu juga..."


Shopping for my coming princess

Shopping moping ni mmg bestkan..
Apalagi jika nak shop baju-baju bb dan kanak-kanak terutamanya for the girls..
Semalam sempat la beli beberapa items..
Nasib baik juga still ada sale lagi..
So dapat murah la jugak..
Antaranya yang dah dibeli:

2 cute pyjamas..
Leh pakai dari lahir sampai 3 months..


6 body shirts..and 1 bb cap..
can wear until 3 months jugak..
beli besar leh tahan lama kan..


gigoteuse@growbag..
Ni untuk ganti selimut..
Lebih safe untuk bb..dan will keep her warm too..
Kalau selimut nanti takut tertutup muka la pulakkan..

Banyak jugak barang nak dibeli walaupun masih ada baju-baju nasrin yg terdahulu..
Hm..i will continue my shopping la nampaknya..Byk lagi yang belum ada..
especially benda-benda yg penting macam stroller+bb car seat,coffins@katil bb dll..
and
my own barang-barang juga untuk di bawa ke hospital nanti...
byknyer!










11 comments:

FaRuHa said...

Salam,

Saya pun rasa tak sabar nak tengok baby made in France ni...hihihi. Jgn lupa update bila deliver nanti.

Take care Faizah, harap semuanya selamat.

moon said...

lg 1 month to go! ta sabar rasenye untuk melihat baby kelahiran bumi france. mesti comel!!! =)

k.d said...

Awwww....good luck...take care....

Another girl insya-Allah...Best...

Semoga selamat semua nya dari awal hingga akhir

Amy said...

waaaa..kak faiza dah nak bsalin tak lame lg...bébé born in france!! take a good care of urself n da baby

Nina Suria said...

Faizah wah terkezut kakmOn dah menghitung hari rupanya.. Tahniah dan kakmOn doakan semuanya selamat, mama n baby. :)

faizabelle79 said...

faruha..
thanks..insyaAllah ada updatenyer nanti..

faizabelle79 said...

Moon...
Lagi 9 weeks to go..akak pun x sabar jugak..minta2 semua selamat..

faizabelle79 said...

k.d..
thanks doc..doakan saya dan bb selamat..

faizabelle79 said...

Kak Mon..
insyaAllah..doakan saya..

faizabelle79 said...

amy..
insyaAllah akan dilahirkan disini..nak balik msia x leh dah nak naik flight..hehe

drNO said...

dah x lama lagi...
take great care ok...