Tuesday, February 19, 2008

Musim

Chicken Pox menyerang pula..


Wafeeq dan Nasrin diserang virus chicken pox minggu lepas..
Mujur juga terkena dalam cuti sekolah 2 weeks..

Nasib tak demam..kalau x lagi haruuuuu biruuuu...


Nasrin yang mula-mula dijangkiti..dari teman sekelas...
Tapi mujur x lama..4 hari dah baik...


Sian jugak sebab asyik tergaru-garu sana sini...
Memang gatal...


Wafeeq punya button lebih byk dari Nasrin..kulit cerah lagi nampak jelas..
Kasihan anak-anak ibu..

Teringat dulu-dulu..aku juga pernah kena penyakit ni..
2 minggu sebelum bersanding..lagi la haru!
Nasib jugak sempat sembuh sebelum hari pernikahan..make-up kena tebal la..hahaha..

Tapi frust jugak sbb x dapat buat pakej lulur dan sebagainya....


Ni pulak Sin Chan
Hamster kami..dah 2 tahun dalam jagaan..

Tapi kini dia dah pergi..baru lagi..hujung minggu lepas..
Kami begitu sedih dgn pemergiannya..

He's part of our family...


Masa hidup..
Sangat aktif ke sana kemari..

Goodbye Sin Chan..
You will always there in our heart..

24 comments:

FaRuHa said...

Salam,

Faizah kena cp 2 minggu sebelum bersanding...dugaan-dugaan..
Nak bagi hilang semua virus kot!

silversarina said...

kesiannya budak-budak tu, tapi kena masa kanak-kanak oklah dari kena masa nak kawin...hehehe.

MULAN said...

kesian nya wafeeq & nasrin, tp faiza kena jaga sbb tengah pregnant tu..

faizabelle79 said...

Faruha..
haha..mmg dugaan betul..nasib x sehari sebelum kena..kalau x ..de la sandingnyer

faizabelle79 said...

kak sarina..
betul tu..kanak2 x nampak sangat kesan cp tu..dah dewasa nampak jelas..lagi la pulak kalau kena ayo ujan..huhuhu...tapi saya sampai la ni ada lagi kesan lekuk kat dahi..

faizabelle79 said...

mulan..
ya..saya takut jugak klu kena jangkit..tapi alhamdulillah..budak2 pun dah sembuh..cuma kesan tu lambat la nak hilang..

mad redo1 said...

mad redo1 kena chicken pox masa cuti semester, terus je jadi recluse kat rumah sewa pasal tak berani keluar pasal hujan... hehehe...

ZLAA said...

Sedih pulak baca entri ni.Anak sakit. Shin Chan meninggal. Tu yang buat kami tak mau bela spesis2 haiwan ni. Hayat umur pendek. Buat kita teringat2.

zino said...

ciken pox ni semua mesti kena kot.. terutama masa kanak2.. semuga tak tinggal parut..

faizabelle79 said...

mat redo1..
hahahha..jadi budak baik tiba2 yek..hihihi..mmg betol..kalau kena ayo ujan kesannya langsung x hilang..bukan kesan ajer..siap lekuk2 lagi..

faizabelle79 said...

ZLAA..
hmm..kami pun sedih juga Sin Chan dah xde..walaupun dia bukan manusia..tapi haiwan pun ada perasaan..actually Sin Chan adalah birthday present for Wafeeq..
Budak2 ni masa hari mati Sin Chan x nak tengok kalau boleh..mereka pun sedih juga..tulah sbbnya saya masukkan criter pasal Sin Chan ni lewat sikit..biar sedih tu p jauh2 dulu...

Shop Keeper said...

Hi Kak Faizah.. bout the coach .. i think i can deliver to France.. but camna u nak TT the money to my account? tak mahal ke nanti.. i'll check whether the price can cover the cost postage from US to France.. if its bout the same.. i think shouldnt be a problem :)

Shop Keeper said...

Hi Kak Faizah.. bout the coach.. i think i can deliver to France.. but how bout the money.. u nak TT ke.. isnt that will cost a lot? i will check on the delivery charge from US to France.. if its within the cost calculation.. i think shouldnt be a problem.. by the way.. which one that catch ur interest? :)

oldtown~Smell the Roses said...

Kesiannya budak2 ni...
mak dia lg haru..2 minggu before kawin tuh..tp takpe sume dah slamat! hehhe..

tak mengidam nak mkn ape2 ke?

simah said...

goodbye *sin chan*...
eh mana u all dapat nama ni faizah?

i can imagine ur sadness la... binatang kalau dah sayang sangat... hati mau tak sedih bila dah tak ada...

alahai..kesian budak budak tu...mak dia dah kena dah tak?

by the way..i dah emailkan the list...

Amy said...

waaa sinchan dah tiada ke...huwargh sedih nyerr...amy sempat main2 dgn sinchan masa die ada kat umah kyati time summer thn lps...soo adorable..kena la cari pet ganti nih

faizabelle79 said...

Old-town smell roses..
alhamdulillah..semua dah pulih..

xde ngidam ape sangat..cuma adalah 1-2...sok nak buat nasik kerabu..hihihi

faizabelle79 said...

Simah..
*Sin Chan* tu nama dari watak kartun Japan..lawak kartun tu..leh tengok kat Youtube..actually tuan punya Sin Chan yg asal bg nama tu..amat sesuai juga sbb Sin Chan sangat aktif sama seperti watak kartun tu...)

Thanks for the list of names..

faizabelle79 said...

Amy..
betul..dulu kami tinggalkan kat Kak Yati masa summer last year..mmg sedih..dia mmg aktif..tapi mb jangka hayat hamster x lama..2-3 yrs kot.

Hmm..dah ada pengganti tapi virtual pet la..le lapin..*Sin Chan 2*..atau amy ada suggestion nama lain x?

Umi Mia said...

huh..chicken pox yer...I tak pernah kena...so mmg takut sikit dengan CP ni..lagi2 takut kena time pregnant...u dah pernah kena..org cakap benda ni kena sekali seumur hidup kan...oklah boleh jaga anak2....

ROFI said...

Salam Faizah,

How's the kids now? dah baik ke?
Takziah, for the loss of Sin Chan. I geli sebenarnya dengan cik T or cik H, tapi bila tengok gambar Sin Chan tu cute pulak rasanya.

Take care.

faizabelle79 said...

umi mia..
betul..sekali seumur hidup mesti kena..nasib juga dah pernah kena..kalau x mmg bahaya juga especially for pregnant women..

faizabelle79 said...

Rofi..
Kami pun mula2 geli nak pegang..tapi lama2 ok..dia mmg sweet sangat..bg makan pun bersuap..hehe

janoseftu said...

takpa... apa-apa jadi ada hikmahnya... tapi best la nama Sin Chan tu... tergelak aku dan terbayang kartun Sin Chan tu...

Apapapun, semoga Asaq n Faizah n anak2 selamat dan sejahtera di sana...