Sunday, June 10, 2007

Seramik

Pesta Seramik
Venue : Centre Ville de Poitiers



There were lots of ceramic displayed during the carnival about 1 week ago..
Mostly they came from different parts of France..


Here,we can find thousands of well hand painted ceramics..
Each pattern has its special and unique value..
The colours are quite impressing
and the prices are reasonable too..

Look at those unique styles..
They are actually for photo frames..
So nice...


Hmmm...mugs pun ada...
One for 8 euro


Ceramic Class for children pun ada.....


Hmm..what do think of this blue teapot?
So well design kan..
But..look at the price...60 euro...
I guess I can get 10 teapots in Malaysia with that 60 euro..
X payah beli la...next time la...hahaha...



(You can get them from A-Z..juck klick on and you will see the truth)

14 comments:

lelakhalidah said...

weiii.. mahalnyerrr... gulp..
x yah beli lah kat johor- ayer hitam melambak pasu seramik murah2 he he he cun cun abis

Red Mummy said...

sume nye biru ijau kelabu asap

org france mmg x geti pakai merah ke?

mmj said...

mahal gak ek tp design tu unique. pelik2 dia nye design but very nice

maklang said...

memang suka ceramic ni...tapi harga nya melampau batas akal maklang! betul kata lela tu..kat air Itam Melambak!

Mama Irdina said...

wahhh cantik-cantik pot tu la. kalo tanam cactus i mesti lagik lawa :P

nurazzah8 said...

Salam Perkenalan,
wah...duduk france ya? seronok kan duk oversea, orang tua kata, jauh perjalanan luas pemandangan dan banyak pengalaman...

cantik2 seramik tu tapi herga mahal jugak...kalau beli pun nanti nak bawak balik msia susah pulak...berat... betul kata lelakhalidah...kat malaysia pun byk seramik murah2 kat ayer hitam johor...ewah...promote la pulak...mentang2 orang Johor...

MULAN said...

aiyaaahhh... jeles nya. kita gila seramik2 ni. hari tu ada jgk pi attend class, tapi halfway sbb jauh sangat. sini byk & murah2 jugak..!!! company malaysia pun order dari sini..

faizabelle79 said...

lelakhalidah..
mmg mahal..

faizabelle79 said...

kak red..
diorg ckp merah on the way..hihi

faizabelle79 said...

mmj..
ye..design tu mmg unique dan cantik..

faizabelle79 said...

mak lang..
hmm...betul tu..klu beli mug tu ok..or photo frame tu...dah lama x ke Ayer Hitam..

faizabelle79 said...

mama irdina..
good idea..

faizabelle79 said...

nurazzah8..
salam kenal juga..
mmg mahal tapi unique..mmg berbeza dari tempat kita..kalau nak buat souvenir boleh la..

faizabelle79 said...

mulan..
ooo..minat seramik jugak ye..hahha..murah kat sana..really..bagus tu..balik msia nanti mulan boleh angkut banyak2..