Thursday, June 7, 2007

Tagged

I've been tagged
by
K.D the Doc

about

"my children's name"



"Apa ada pada nama...?Memang ada apa pun..."
"Tersurat dan tersirat"
"Nak tahu baca..tak mahu tahu sudah.."



A personal name
identifies a specific unique and identifiable individual person.


Muhammad Wafeeq
means successful..

We had chosen that name for our prince because we wanted him to be successful in his life..Besides the name is simple and unique too..


Nasrin means a kind of flower

and

Humaira means white with a little bit of pink colour..

So,..Nasrin Humaira means a pink flower..

I chosed the name because it suits a girl and I really love flowers..
I hope she will be my pink flower and will always splendour our lives forever..


Hari Raya in Paris
(You both are our dreams that came true)
Love and kises from ayah and ibu





(You can get them from A-Z..juck klick on and you will see the truth)

17 comments:

k.d said...

Ala comelnya...Cantiknya nama...

Kena sangat nama tu ngan orangnye..

Thanks Faiza for doing it.

*Hugs* to Nasrin Humaira and Muhamad wafeeq.

k-riey said...

waa,da ade link strawberry 2 ek,hehe.
ske name simple tp sdap n pnuh makna.
my name was given by my grandma who at the moment was so excited to get her 1st grandchild ever,muahaha.
Dia ustazah bhsa arab. Khairi=kebaikanku.
perkataan asalnya khair=baik
bile tambah huruf 'ya' blakang jadilah 'ku'.
hahaha.ni la kot ilmu bhsa arab sket2 yang lekat dalam kpale lpas blaja 5taun di SMKA.

Puteri Ezza said...

Assalamu'alaikum. Wah, saya suka sangat dengan blog ini. Boleh tinjau-tinjau negara orang (walaupun tak dapat pergi, hehe). SSaya pautkan blog ini di blog saya ya. Senang-senang saya datang lagi.

simah said...

they have got such beautiful names.... to match such beautiful n handsome faces... masyaAllah...

p.s apa kaitan strawberry kat link bawah tu dengan entry nama anak anak hang hehehe

Red Mummy said...

sedap nama2 nya..

hugs from abang and gegirl to wafeeq and humaira..

loveujordan said...

Cantik dua-dua nama tu,padan dengan diaorang .... sweet :)

david santos said...

Pretty boy and fhotos, have a good weekend

Zakiah said...

suka tengok wafeeq tu macam anak mat saleh! hensem. Jadik selain anak simah si badin tu, aku pun nak booking wafeeq jadi menantu untuk future anak pompuan aku. Manala tau kalau ada rezeki. Hahahaha.

zino said...

amboi comel nya dia hehe

faizabelle79 said...

k.d
merci..no problem

faizabelle79 said...

k-riey
sedap nama mu..namaku pun sedap jugak..
faizah means..kejayaan..sama dengan makna Wafeeq

faizabelle79 said...

puteri ezza..
wkslm..salam kenal ya..

faizabelle79 said...

simah..
tq..
xde kaitan lansung la...saje taruk..kut2 la u minat nak cuba...ape salahnye..hihihi

faizabelle79 said...

red mummy..
bila la agaknya anak2 kita bole main sesama...?

faizabelle79 said...

LUJ..
harap2 padan hingga ke akhir hayat..tq

faizabelle79 said...

david santos..
tq..welcome to my blog

faizabelle79 said...

zino..
come ye..come mcm mak dia la..hihih..tq