Monday, June 9, 2008

Anaiis's Milestone


Today,Ilayda Anaiis is 2 months and 9 days .
Alhamdulillah...

Ilayda Anaiis's milestone:

1.Able to communicate with cute sound..gurgles and coos..

2.Can bear weight on her legs..

3.Can see moving objects clearly..

4.Stare at faces and objects that interest her..

5.Smile..smile..smile..

6.Learning to turn her body to her side..(mengiring).


Banyaknya mainan..!

Likes and Dislikes

She likes to...

1.suck her hand if she wants to sleep..(basah hujung baju tu..)

2.sleep in her swing..

3.stare at colourful and moving objects..

4.stare at me..hihii..

5.smile especially when she sees my face..

6.hear me singing...lagu rock-a by baby,twinkle2 little star,tepuk amai-amai,zikir-zikir...until she fall asleep...good girl!

7.stand and always wanted me to timang2..like that..hehhe..

8.bath in the sink!kekkekekkeke....


First time duduk atas slide..

Apa yang Anaiis tak suka?

1.Lambat masukkan dia dalam buai bila dia mula menguap....(dia akan mengamuk tau..nangis-nangis macam kena pukul..huhu)

2.Kena sakat...(ayah dia mmg suka sakat dia...cubit2 pipi,cium2...kena janggut la ayah!Tajam..)

3.Lambat siapkan dia lepas mandi....(kena laju-laju pakaikan baju..kalau tak meraung!Adoi...)

4.Baring lama-lama dalam stroller or dukung lama-lama dalam kanggaroo bag....huhu..
(kalau pergi mana-mana memang kami bawa stroller dan kanggaroo bag tu...senang)

5.Pakai topi..kejap je boleh..lama2..tak suka..


Mula nak hisap tangan la tu...


Ni muka dah mengantuk...



Anaiis really attracted to this photo..I donno why?The colours are not attractive langsungkan..Macam dull..But...She is so happy sampai ketawa melekek-lekek bila tengok gambar robe ni..Kalau baru bangun...siap mencari-cari lagi mana I gantung gambar ni...Gambar ni I gantung dalam bilik I..

Apa pasal yer?Hmmmm....

Khas buat uncles,aunties,brothers,sisters,grandmas,grandpas...hehe...enjoy!


13 comments:

katak_78 said...

i like this entry...tomeinyer ananiis..jaga la kau balik mesia nantiiiii

mad redo1 said...

chubby...

ROFI said...

Hi Faizah!

Sorry haven't been around the net for quite some time. Amboiiii montel betul Anaiis.. So chubby, ada tempias ala-ala france sikit rupa dia. Don't forget to post entry of your roses ye. Geram sangat tengok buah strawberry tu.
OK take care.

Umi Mia said...

suka tengok clip tu...comel sesangat anaiis....

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

ala tomeynyee!

Mardhiyah Mustaffa said...

cutenye baby nie kak.. geram tgk pipi dia.. :)

CikguZue said...

amattt la comellllnyeyeyyyeeeee anais tu. boleh mintak skit pipi dia tu....hehehhe

silversarina said...

comel sangat lah, mana tak disakat ayahnya ...kalau akak dapat... geramnyaaaaaaaaa :P

zino said...

dah semakin comel dia hehe

mama alicianorman said...

askm....hi faizah...apa khabar?...napa buat shoutbox...?eh tak nampak tulisan..saya ada tulis lah...

mama alicianorman said...

hmmm pelik betui....saya buka ok aje....nnt nak tanya org lain plak depa nampak tak?..heheh

Janos said...

Salam...

Perghhh polkadot....

Tapi list sebelah kiri tak jelas la.. mungkin kaler font tu tukar dan besarkan size kot...

Ash said...

akak...comelnyeeeeee.....!
make sure akak jgn balik lg smpai la sy pndah bordeaux. ala nk tgk la dia..geram..mata dia lawa la..ade kaler..ni nk soh bini pregnant kat france gak nih...huhehehehuahuahheuha~