Saturday, June 7, 2008

Let's Go To The Zoo


Yesterday morning,Nasrin went for a trip to the zoo...Yeay!She was so excited and happy to go with her classmates..Her ibu and ayah were excited too..(Anak ibu dan ayah nak p trip..her first trip plakkan...huhu)

Actually,kami rasa bimbang juga dengan Nasrin..Macam2 bermain in my head since this is her first trip without me and her ayah..Will she manage herself there?Kang terkencing dalam seluar ke hape ke?Umur baru 3 tahun setengah,tapi dah p trip...huhu...

But this is a good experience for her..
Belajar berdikari ye nak...



2 weeks before the trip,her teacher had given us the list of things that we should prepare for our daughter..macam pakaian kalis air,kasut,makanan yang perlu untuk picnic,cap,baju salin dan lain-lain yang dirasakan perlu..

Semua sudah ready sehari sebelum the trip..
Ku bagi anakku bawa...lunchie dia,peanut butter sandwich,compote(macam air yogurt but for children punya),banana,snacks,cake..air minuman tidak perlu because cikgu sediakan..

Bagus juga..kalau tak sure berat n ada yang tertumpah nanti...good.


Yang ni food and drinks yang cikgu sediakan..baguette pun ado..mesti...diorang ni lunch mmg kena ada baguette tu...

Bas yang disediakan sangat la selesa..kalahlah bas sekolah kat malaysia tu..Ingat lagi..kalau p trip dgn budak2 sekolah dulu..alahai..Bas lama,x berapa selesa gitu...


Ibu bapa yang menghantar anak masing-masing..
Trip ini melibatkan 2 classes..Kelas yang satu lagi tu..budak-budaknya lagi kecik..
I think kelas 3 tahun...huhu..

But it's all right because helper trip ini ramai..Dalam 6 persons.Cameraman lain pulak..

Dah nak bertolak dah...


Au revoir Nasrin!Bon voyage ma cheri...Bye bye sayang!Have a good trip...

Jangan nakal-nakal..Dengar kata cikgu...
Banana tu jangan bagi kat monyet plak...........hehehhe...

Rasa sebak masa ni...Selamat jalan Nasrin...


Ini masa Nasrin sampai dari Zoo...

Kusut masai dah anak aku !Letih nampaknya dia...Balik rumah sepatah tanya..sepatah jawab...sian la pulak..

Mana tidaknyakan..trip mereka from 8.30 a.m until 7 p.m!

Alhamdulillah syukur..semuanya selamat pergi dan selamat pulang..

9 comments:

katak_ayu said...

yey!!!nasrin selamat pun g trip/...nothing to worry..let her be independence ye ibu!!!izah..pasal org GIG tu..jgn layan..balik mesia..report je ke abg polisss!!!psiko agaknyeee

Zakiah said...

waaa....dah gi zoo yer. Takper bagus la lepas kan dia. Bagi dia berdikari. Bas dia best la. Aku gi trip masa tadika dulu pakai van kodi jer....

moon said...

akak ditag!

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

ala comilnye, seronok la nasrin kat sane,
kecik kecik lg dah tau pergi trip sendiri :)

kalo kat mesia jarang dibuat trip utk budak2 3 tahun erk,
bagus bagus :)

silversarina said...

wah, kecik dah pergi trip sendirian,bravo nasrin, nanti boleh pergi lagi .

umiyumi said...

wah kecik2 dah pegi zoo yek.. kak umi faham cemana rasanya sbb dulu risau cam izah gak (bab2 nak kencing sume tu he he he).. sib baik le okeh. siap pesan kat dia kalu nak p toilet, bgtau cikgu.

Dianne said...

Salam Ukhwah dr Dayang :)
semoga sehat sejahtera hendak nya

MULAN said...

waahhh seronok nasrin pi zoo. haaii dah balik msia ni, tak merasa la budak2 ni pi field trip. tu yg kena bawak sendiri time2 cuti sekolah..

Umi Mia said...

hukhuk..kalau Mia tau baca ni mesti dia tak puas hati..hari tu kindi Mia pun buat trip pergi rabbit farm tapi umi dia tak bagi pergi...sbb umi dia yg takut and risau...kat Malaysia ni Faizah, banyak sgt citer budak kena culik...dgn mak bapak pun boleh hilang..lagi2 ngan org lain...buat masa ni fobia umi ni tak boleh hilang lagi..tengoklah sikit masa lagi mcmana kan..kesian jugak kat Mia.