Saturday, June 21, 2008

~Bienvenue L'ete,Welcome Summer!~


Today is the first day of summer!..
Memang seronok summer ni tapi panas sangatlah pulak..The day will be longer than before..
Hari ini juga bermulalah 'La Fete de la musique',also known as World Music Day..menandakan bermulanya musim panas...

Waktu summer ni boleh dah nak pasang kipas..Kipas pun dah semakin banyak dijual sana sini..

Camping?hohoho..best2..Naik caravan lagi best.But this summer we dont have time to go for a camp..Dengan baby lagi..oh no!InsyaAllah ,we will be going to Paris to settle up Ilayda's passport and her malaysian birth certificate..(Baru nak menjadi warga Malaysia la..hihi..)

Sambil-sambil tu ronda-ronda Parisssssssssssss....Nak shopping..Shopping apa?LV ke?

hehheheh.....

Yesterday,we went to Wafeeq's school in the evening..They had a 'kermesse' or gathering..

Ada banyak games untuk para pelajar disediakan..Hasil dari jualan tiket permainan tersebut akan dimasukkan ke dalam tabung sekolah..
Macam mini funfairlah..or macam canteen day...
A charity programme..

Let's see the pics..

Nasrin dengan muka butterfly..


Fishing..tapi dapat hadiah..lagi best!


Tembak ayam..keluar telornya..hihihi..


Main baling pundi kacang..kena bagi jatuh faces tu..

Bila sudah masuk summer ni..memang seronok berjalan-jalan tapi yang tak tahan very hot!Terik sangat sampai sunburn...

But french people ni, mereka memang suka la panas-panas..boleh berjemur..gelapkan kulit..

Ha...sekarang ni pun sudah banyak produk2 untuk jadi gelap macam losyen dan lain-lain..juga produk untuk kuruskan badan...hehehhe..
So many products..ada yang berupa cream,minuman,pakaian kuruskan badan,alat senaman dan macam-macamlah..boleh tahan pilih..

Dan paling best..sekali...SALE!
Sale akan bermula 25hb Jun ini sehingga bulan Ogos..
Memang giler la membeli..hahahha...

Ok..ini ada pics budak-budak main kat parc..

Ibu dia duduk bawah pokok..takut panas..hehhehe...

Ok..nanti sambung lain..



8 comments:

Kak Elle said...

cepat dah musim summer lagi kan?at this time last year I was in Europe...oh cepat nya masa berlalu.

mad redo1 said...

summer time! sonot musim nih...

Janos said...

hmmm... orang sana sibuk gelapkan kulit sampai ada produk gelapkan kulit...

orang Malaysia cerahkan kulit, cerahkan mata (terbeliakkan biji mata tengok pakaian gadis sekarang pun ada juga... heheheheheh)

Umi Mia said...

panas takat berapa celcius tu kat sana...boleh challenge KL tak...hehehe...

Faizah said...

kak elle...ya mmg cepat masa berlalu..cepat musim bertukar..

matredo1..mmg best cuaca cerah dr hujan menanjangkan..but very hot!Tak tahan..lebih panas dr Malaysia..

Janos..betul..kat cni pun dah mula pakai baju tujuk body..boleh tahan tengok buah-buahan la...hahhaha

umimia..first day aritu suhu paling panas 25 dgr..akan naik melambunglah dlm julai nanti..cni kalau summer mmg panas..sakit kulit sbb panas dia amat panjang..kalau keluar kena pakai sun block..kalau x kulit sakit n mmg cepat hitam..bukan hitam biasa2 tau..ni legam terus..
budak2 pun payah nak suruh tdo sbb katanya masih siang..walhal dah malam dah nak oiii..maghrib pun masuk bertambah lewat..isyak lagi la...

Zakiah said...

nak LV weiiii aku nak LV satuuuuu

k-riey said...

lorr.. 25 jun baru mule
patut aa sabtu baru nih usha nak bli tshirt devred frust je.. hahaha

zino said...

seronok budak2 tu nampak nya..