Thursday, July 17, 2008

Couche lavables/Cloth Diapers

Sebenarnya dah lama nak cerita pasal cloth diaper or in frenchnya couche lavables..tapi selalu cerita lain plak yg kuar..huhu..

Ceritanya mula begini..
2 weeks before I delivered Ilayda..I had a chat with my friend about the cloth diaper..and she already bought it throught online babystore for her baby..(sama-sama peknen masa tu)..
Dia kata cd tu boleh menjimatkan dan juga membantu alam sekitar..
Hmm..
Curious about the cloth diaper..I decided to find more about the cd information..At last,
I came across several websites that were selling the cd..

Ku terus jatuh cinta la pulak..hahhaha..
Semua cute2..cumel2..
dan paling penting..

AMAT MENJIMATKAN
DAN
DAPAT MEMBANTU ALAM SEKITAR


I ordered 4 cds for the moment..
InsyaAllah ada rezeki tambah lagi..


Byk butang2..supaya senang nak ejas gitu..


Yang tengah tu..kertas lapiknya..supaya kotoran tidak melekat terlalu byk..

Mmg cloth diaper ni harga dia a bit pricey..but untuk masa panjang mmg menjimatkan daripada menggunakan diaper biasa..
Tahan lama dan tidak mudah rosak..


We must wash it, 3-4 times before we can use it..
Untuk penyerapan yang lebih 'power'

Of course kena rajin basuh la ekk..hehhe



Ku dah pakaikan kat Anaiis..ternyata tiada lecet-melecet dll..
Bagi mommy2 yang berkerja..boleh bg baby pakai waktu hujung minggukan..

ok..those who are interested..boleh lawat laman ini..

Lil Danzell e-store

and

Mia Bambina

11 comments:

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

Kak, saye suke la cd ni. cam menarik je.
tp tade anak lagi nak beli :D

p/s anaiis sangat comiiiill!!!

katak_78 said...

izah..Cd ni ble basuh ke? X bocor ke kalo berak ke kencing keee

zino said...

cantik model kecik menggayakan diapers tu hehe

Faizah said...

fathen..mmg sgt2 comel..ada byk jenis,corak n kalernyer tau..

cd tu x bocor..dia moden dr yg lampin biasa..

zino..mekasih..

ROFI said...

Woww! menarik. tapi tak de anak kecil, kalau tak boleh gak cuba. So, you're coming back home. Welcome home! Meanwhile, ambil gambar banyak2 ye.. Love the park's pics.
Take care.

Kak Elle said...

good idea tu Faiza and very colourful too:)

silversarina said...

salam,

nampak ok cd ni dan model kecil tu pakai apapun tetap comel , kalau tak melecet memang praktikal cd tu.

selamat menyambung mengemas barang2 !!

k-riey said...

pergh.. lamenye tak jenguk sini.
ape cite kak ngan family sume?
balik oktober ni kan?
nway bapak canggih diapers skang ek..
kang zaman saye ntah cam maner lak ek. hahaha

supermummy said...

saya selalu wonder susah tak guna cd ni..senang tak nak cuci? sebab my biggest worry kalau baby berak tu camana ya..kehkeh..tau2 je la kan..apa2 pon share la lagi ye cite psl cd ni..anyway i'll be adding ur link to my blog..bole ya tenkiu!

MULAN said...

heard about it..ni baru nampak. macam swimming diapers jugak kot..

The Queen Bee said...

anaiis sgt comell! bole jadi model cloth diaper!