Monday, July 28, 2008

My Poitiers Deep Dish Pizza


On Saturday evening,my children decided to have pizza for their dinner!
But..it was not the normal pizza..

It was...Poitiers Deep Dish Pizza!



I've tried the pizza before..and it turned out so well and delicious too..We love it!
The ingredients are simple and it did not take hours to make it!
Nasrin and Wafeeq love to help me in preparing the ingredients and the best part..
'campak-campak cheese tu"..suka sangat!


I did the stuffed crust pizza this time..
Kena cucuk-cucuk sikit di tengah-tengah supaya cepat masak..



Well done!Boleh makan!Yummy!


Actually,I got the video receipe from about.com..
There are so many delicious receipes that we can get from it!

Thank You about.com
You made my cooking life easier!

Ini resepinya dengan video..

Deep dish Pizza


5 comments:

aramis2177 said...

Izah...
sedapnyeee nampak pizza tuh....mcm senang ehh nak buat...huuhuh..leh cuba nih..tapi kat sini oven farah ni problem skit.....tu yg aktiviti membaking dan sewaktu dgnnya xleh nak buat lagi....dah duk sana 4 thn sure dah terror masak ala2 org France ehh.....

Tie said...

Hmm sedap nampak pizza tu.. nanti akak nak cuba buat lah...

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

kak!! lazatnyee!!

Faizah said...

aramis..
mmg senang membuatnyer..main campak2 ajer..bolehlah..kes nak makan punyer pasal..

tie..cubalah..best!

Fathen..ya..amat lazat n simple nak buat..tu beh tu..

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

heheh, akak, kite dah buat dah deep dish pizza, ish betol ke name die nih. hehe. bahagie sangat, jadi \(^_^)/

kite buat dough die, tp nipis sket crust bawah die, next time cube lagi nak buat tebal sket, nnt kite publish kat blog, akak jemput tgk. heheh.
thanks tau :)