Sunday, July 13, 2008

Jual..jual..lelong..lelong

What a hectic week!
My hubby and I were so busy arranging the clothes from the closet..We separated those clothes that we wanted and those that we will give away or let go..

We had lots of thick clothes..for sure we can't wear them in Malaysia right..
So..we just selected those jackets that are not so thick and still in the best condition for us..
(bolehlah kalau nak p tempat-tempat sejukkan...:P)


One of our 5 big luggages!
Tefal tu x leh tinggal weh..hahahha...


Hmm..pilih punya pilih..asing punya asing...we have 13 bags of clothes yang nak let go!!!
Sapa nak!!!???
(Hanya sebahagian saja dalam photo..yang atas tu..yang lain kat bawah..x nampak..)


While we were busy arranging and packing the stuffs..our son Wafeeq was busy with his work..
(buat latihan french dia..hehe..bagus jugakkan..)


Bilik yang macam kapal pecah!!!


Bagi Anaiis main with her soft toys kejap..ibu ayah busy nak!!


Stop for the tea time...

We had strawberries with raspberries tartelette,apple tartelette,cherry tartelette and raspberries with chocolate tartelette..

Sedap betul..!!


Sambung pulak dengan books!!
Semua sekali ada dalam 100kgs...hahahha..

Rajin sungguh la baca buku...hihihih

9 comments:

aramis2177 said...

Faizah....
Mak aiii...banyak nyaaa barang2 u all....huhuhh....sayang kan nak let go baju2 tuh sumer..nak bawa balik cam xpadan plak kan...huhuhhu.....anyway selamat berkemas laa ehh....sure tgh excited gilerr kan nak balik Mesia!!!
eiiiiii..ni yg jeles nih...

Umi Mia said...

banyak tu kena let go....kalau tak..nanti kapal tak yah bawak org lain lah..barang korang jer...hehehe..tart tu beli ker buat sendiri?

MULAN said...

tak buat garage sale kaa?? bak mai sikit sini pon takpe..

CikguZue said...

nak lelong barang ke? heehhee...post ke Lampeter pun boleh gak.

tahniah dan selamat kembali ke M'sia.

Ajzie said...

Wahhhhhhhhh dapat saya bayang kan mcm mana sibuk nyaaaaa.. kerana saya sudah melalui nyaaaaaa. Adoiiiiiiii

K H A Z I N A T U L A S R A R said...

kak, dh lame tak jenguk sini, sedar sedar akak dah nak balik mesia. sekejap je rase. bestnyeee!! :)

byk betol baju nak let go tuh, byk dapat ni kalo jual kat kedai bundle :D

anaiis makin comil, kejap je die membesar :)

The Queen Bee said...

comel nyeee baby! muka mcm anak mat salleh! mesti peknen terkenan anak org france nih. ihihi

anyway byk nye brg! dah nak balik ker?

Faizah said...

Farah..mmg betul..byk sgt baju..nak bawak semua mmg x bolehlah..pilih yg mana nak pakai ajer..

umi mia..itula..bz sikit la kemas umah sekarang..tart tu beli..xde masa nak buat..huhu

mulan..garage sale buat dalam umah ajer..itu oun x mula lagi..kami byk bg jer kat kwn2 yg mana nak tu..selebihnya hantar kat satu tempat tu..dia ambil brg2 terpakai.

cikguzue..hehhe..kalau le dekat..dah lama anto dah..mai ambik pun takpe..

kak ajzie..mmg betul..sungguh byklah nak buat!tu x masuk bab cuci mencuci..pengsan!

fathen..boleh jual kat kedai terpakai tu tapi duit akan dapat bila brg kita tu telah dijual..selagi x laku mmg brg tu akan terus di situlah..itu yg leceh..kena tunggu lama kan..
kalau brg2 elektrikal x apa..

queen bee..haah..x lama lagi nak balik msia..

Mrs Taz said...

hi faizah,

bila nak balik tu ? kalo nak details pasal rumah email akak ye. nnt akak leh attach-kan more pics of the house.

p/s akak pun nak peknen kat france la leh dapat baby comel cam anaiis :P eeee...geraaaaam.